Dr. Ylva Ohlsson

Ylva Ohlsson är legitimerad läkare från Uppsala universitet och blev färdig specialist i dermatologi 1996 och i Norge 1997.

Hon har en lång och gedigen erfarenhet av allmän dermatologi, dermatologisk kirurgi och laserbehandling.

Ylva har under många år tjänstgjort som överläkare på Borås lasarett, Frölunda Specialistsjukhus, Grimmereds läkargrupp samt har under en 20 – årsperiod arbetat inom privatvård vid Hudklinikken i Oslo de senaste 8 åren på heltid tillsammans med Doktor Jon Langeland.

Ylva är nu verksamhetschef på Diagnostiskt Centrum Hud i Göteborg.

Under flera år bedrev hon ”Eksemskola” på Borås lasarett för barnmed atopiskt eksem och deras föräldrar, och har varit delaktig i utarbetandet av riktlinjer och informationsmaterial till denna patientgrupp.

Ylva är ofta anlitad föreläsare i ämnen som ”Huden och psyket”, hudtumörer och atopiskt eksem. Målgruppen är bland annat farmaceuter, hudsjuksköterskor och läkarkollegor.

Hon har skrivit informationsmaterial om ”Huden och psyket” samt atopiskt eksem och varit medförfattare under många år till ”Praktisk Medicin” (Three Doctors Förlag).

Ylva är medlem i Sveriges Läkarförbund, Svenska Sällskapet för Dermatovenerologi (SSDV),Privatpraktiserande Dermatologers Förening (PDF) samt Norsk Dermatologisk Selskap.

Hösten 2014 besökte Ylva doktor Ellen Marmurs privatklink i New York och blev där introducerad till ett nytt hudvårdskoncept som hon varit med att utveckla – Previse.

Personalen på Marmur Medical är av olika etnicitet med lång erfarenhet inom dermatologin.

Hon skriver regelbundet artiklar om huden i norsk veckorpress.