Hur det började

“To foresee or to know in advance.”

Previse betyder att förutse – “ligga steget före”

Det är vårt varumärke. Previse är en förebyggande hudvårdsserie och vi är stolta över de ingredienser som vi använder oss av. Liksom att produkterna inte innehåller några tveksamma ämnen och är miljövänliga. Vi använder aktiva ämnen från växter och alger och utesluter tveksamma ämnen ämnen t.ex siliconer, parabener, petroleum, triclosan, PABA, syntetiska parfymämnen, metylisotiazolon.

Även i naturliga/ekologiska produkter finns dock doftämnen och eteriska oljor som kan irritera känsliga personer – inget av detta finns i Previse produkter. De växter och alger som vi använder i våra recept finns i riklig mängd i naturen, vilket innebär att ekosystemet inte skadas av skörd. Ingredienserna vi använder måste vara säkra och ordentligt deklarerade.

Kontakta oss gärna om du har förslag på ingredienser som vi skulle kunna använda oss av.

Hur Previse kom till Norden

Under auskultation hos Doktor Ellen Marmur, internationellt känd dermatolog i New York, hösten 2014 kom jag i kontakt med ett nytt spännande hudvårdskoncept som stöttar hudens funktioner i tre enkla steg.

Recepten grundas på vetenskap och klinisk erfarenhet och är framtagna i samarbete mellan Dr Marmur, kemister och botanister. Aktiva ämnen från växtriket i kombination med fuktbindande hyaluronsyra och antioxidanter gör att huden behåller sin fräschör och elasticitet samt att uppkomsten av pigmentfläckar motverkas. Produkterna är datumstämplade för aktiva ingredienser och tveksamma ingredienser är uteslutna.

Personalen på Marmur Clinic som var av olika åldrar och etnicitet var mycket nöjda med produkterna liksom de kunder jag träffade på varför jag beslöt mig för att introducera produkterna på de kliniker där jag var verksam. Efter snart två år har vi fått ett mycket positivt gensvar varför vi nu går vidare med en hemsida och webshop. Hudvårdsprodukterna har en stor målgrupp då de passar såväl män som kvinnor i alla åldrar. Serien är också ett komplement till medicinsk behandling vid t.ex acne och rosacea.

Dr. Ellen Marmur

Dr. Ellen Marmur

Dr. Ylva Ohlsson

Dr. Ylva Ohlsson

Sean Patrick Harrington om sin inspiration till Previse och varför han valde att arbeta med hudvård

Jag har alltid haft hudproblem. Jag minns frekventa besök hos dermatologen som barn, tonåring och ung vuxen. Huden är vår kropps största organ och min är extremt känslig och mycket reaktiv. Jag vände mig till dermatologin när vi började utveckla våra produktrecept, som tillgodoser vår huds fysiologiska behov. Vårt företags affärsmoral och etiska kompass kräver att vi utvinner, utvecklar, tillverkar och tillhandahåller aktiva produkter som ej är testade på djur, som är naturliga och lika bra för oss som för vår planet. Previse är skapat för dagens medvetna konsument som värdesätter transparens beträffande ingredienser och värnar om vår miljö. Det nära samarbetet i framtagandet och utvecklandet av våra produkter med framstående dermatologer bidrar till den höga kvaliten. Som ägare till ett multinationellt bolag är jag stolt över det arbete vi gjort och fortsätter göra både både i USA och utomlands.

Sean Patrick Harrington, Grundare Previse

Sean Patrick Harrington, grundare