Ingredienser och växtämnen

Ingredienser

Beskrivning

Aprikoskärnolja (Prunus armeniaca)

Aprikoskärnolja (Prunus armeniaca , kernel oil) är en mild och näringsrik olja med skyddnade och mjukgörande egenskaper. Rik på Omega-6 och Omega-9. Förbättrar huden elasticitet. Absorberas lätt av huden. Bra för torr och känslig hud.

Bulgarisk lavendelolja (Lavandula)

Lavendel lugnar huden och motverkar irritationer. I aromaterapin används lavendelolja för dess avslappnande effekt. Passar alla hudtyper. Antiinflammatorisk, balanserande och regenererande egenskaper gör den till en bra ingrediens i vård av mogen eller skadad hud.

Cetearylolivat

Estern av cetearylalkohol och fettsyrorna är ett PEG-fritt emulgeringsmedel som är ett derivat av olivolja. Cetearylolivat kombinerar olivoljans egenskaper med andra naturligt utvunna ingredienser för att få önskade emulgeringsegenskaper.

Karragentång (Chondrus crispus) och hydrolyserat karragentångextrakt

Karragentång (Chondrus crispus) och hydrolyserat karragentångextrakt är en sorts rödalg som växer i överflöd längs de klippiga delarna av Atlantkusten i Europa och Nordamerika. Innehåller ett brett spektrum av vitaminer och mineraler. Karragentång mjukar upp och återfuktar torr hud samt skyddar mot irritation. Karragengel fuktighetsbevarar och skyddar genom att bilda en tunn hinna på huden.

Koenzym A

Koenzym A spelar en roll i strukturen och funktionen hos levande vävnader. Koenzym A är ett mjukgörande ämne som tränger ner på djupet och stimulerar epitelisering samtidigt som det har sårläkande egenskaper.

Antiinflammatorisk effekt, ingår i hudens eget försvar mot nedbrytande fria radikaler.

Extrakt av tusensköna (Bellis perennis)

Extrakt av tusensköna (Bellis perennis) är mycket effektivt för att på ett naturligt sätt bleka pigmentförändringar i ansiktet.

Fänkålsextrakt (Foeniculum vulgare)

Fänkålsextrakt utvinns ur fänkålens frön och stjälkar, motverkar fet hud och innehåller eteriska oljor som har en anticeptisk effekt. Livar upp trött och glåmig hud.
Motverkar fet hud. Vårdande effekt vid UV inducerad rodnad och sveda.

Extrakt av grönt te (Camellia sinensis)

Grönt te är en utmärkt antioxidant. Grönt te är tillverkat enbart på blad från Camellia sinensis som har genomgått minimal oxidering under bearbetningen. Skyddar mot fria radikaler. Lugnande och helande effekt på huden. Lugnar huden och skyddar mot yttre påfrestningar. Hjälper även till att motverka svullnad i huden.

Honung

Honungens positiva inverkan på huden har känts till mycket länge, däribland att den har antimikrobiella och antiseptiska egenskaper.

Honung har hygroskopiska egenskaper, vilket innebär att den naturligt absorberar fukt när den utsätts för luft. Honung innehåller även naturliga antioxidanter. som

Honungens antioxidanter tros också ge näring åt tillväxtprocessen för ny vävnad.

Aluminiumhydrat

Aluminiumhydrat, eller aluminiumhydroxid, skyddar huden. Den naturliga sammansättningen används i läppstift och fuktcrèmer. I Previse SunSheer används aluminiumhydroxid som en hinna för titandioxiden; den hindrar titanen från att klumpa sig och ger en jämnare applicering. Aluminiumhydroxid kan inte tränga igenom huden.

Lactobacillus/bönfröextrakt (natriumglutamatfermentfiltrat)

Lactobacillus/bönfröextraktets fördelar innefattar antiinflammatoriska och lindrande egenskaper, återskapande av hudens elasticitet samt ökad kollagensyntes. Dessutom bidrar lactobacillus/bönfröextraktet till att produkten kan tränga djupare in i huden, samtidigt som den återfuktar och förhindrar uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Leuconostoc/filtrat av fermenterad rädisa

Leuconostoc/filtrat av fermenterad rädisa är det primära antimikrobiella medel som används i Previses recept. Filtratet får man från fermenteringen av rädisor (Raphanus sativus) med hjälp av mikroorganismen Leuconostoc.

Extrakt av kvillajabark

Kvillaja tillhör familjen Quillajaceae. Trädet växer i rikliga mängder i varmtempererade centrala Chile. Extraktet av kvillajabark kommer från den innersta barken på såpträdet (Quillaja saponaria), och bildar ett milt lödder när det blandas med vatten tack vare att det innehåller glykosidsaponin.

Resveratrol

Resveratrol är generellt sett en utmärkt antioxidant med antiinflammatoriska egenskaper. Inflammation har identifierats som en av huvudorsakerna till cellernas åldrande i hela kroppen. Forskningen kring resveratrol fokuserar på olika sätt att förhindra cellskador ur närings-, farmaceutisk och kosmetisk synvinkel.

Rosmarin

Används som en naturlig och ekologisk antioxidant i alla sorters hudvård producerade med vegetabiliska oljor, smör och vax, Tack vare sitt naturliga innehåll av diterpener har rosmarin en antioxidativ verkan och förlänger hållbarheten av oljan genom att skydda oljan från att oxidera.

Sackaridisomerat

Sackaridisomerat fungerar som en högeffektiv fuktreglerare som gör att huden bevarar fukten på lång sikt.

Previses sackaridisomerat är en förebyggande ingrediens som stänger in fukten och på så sätt skyddar torr hud så att den inte kliar eller känns skör, sträv eller ojämn.

Tång-gel eller alger

Tång-gelen både återfuktar och främjar cellmetabolismen.

Natriumhyaluronat

Hyaluronan, vanligtvis kallat hyaluronsyra, är en mycket effektiv fuktbindare (humaktant) som har en stor förmåga att dra till sig och binda vatten upp till 1000 gånger sin egen vikt. Hyaluronsyra finns i olika molekylstorlekar. I våra recept används stora molekyler som binder fukt på hudens yta vilket gör den återfuktad och fräsch.

Extrakt av sojabönor

Antioxidanter från sojaböna stimuelrar bildning av hyaluronsyra. Skyddar mot skador från UV-strålning och motverkar pigmentering.

Solrosolja (Helianthus annuus)

Solrosolja är en klar, lätt bärnstensfärgad olja som utvinns ur solrosfrön. Den består av en blandning av monoglycerider, diglycerider och triglycerider, och avlägsnar skonsamt orenheter från huden. Solrosoljan ingår i många av våra recept, och är en idealisk mjukgörare som förbättrar hudens skick. Oljans ocklusiva egenskaper hjälper till att stänga in fukten i huden.

Bra mild basolja för hudvård. Stor mängd Omega – 6 en essentiell fettsyra som stärker hudens eget barriärskydd.Oljan verkar som en fuktighetsbevarare och är bra för torr hud.

Tea tree-olja (Melaleuca alternifolia)

Tea tree-oljan utvinns genom ångdestillering av blad och grenar från den australiska växtarten Melaleuca alternifolia. De australiska aboriginerna var de första att upptäcka tea trees välgörande egenskaper när de började skörda bladen för medicinskt bruk. Tea tree-oljan har en väldokumenterad effekt som antimikrobiellt, antiinflammatoriskt, antiviralt, antibakteriellt och svampmotverkande medel.

Vitamin B5 (pantenol)

Pantenol är ett provitamin till D-pantotensyra (vitamin B5). En form av pantenol är D-pantenol, en aktiv, biologiskt stabil form av pantotensyra. Den spelar en mycket viktig roll i cellmetabolismen. D-pantenol används i vissa sofistikerade, kosmetiska hudvårds- och hårvårdsprodukter för att förbättra utseendet på hud, hår och naglar. När pantenol appliceras lokalt absorberas det av huden och omvandlas till pantotensyra (G. Stuttgen, H. Krause, Arch. Klin. and Exp. Dermat, 209, 578-82 (1960)). D-pantotensyra spelar en viktig roll i den intermediära metabolismen hos människan. Den är en del av koenzym A. Brist på vitamin B5 ger upphov till dermatologiska sjukdomar.

I Previses recept används D-pantenol som ett fuktbevarande och mjukgörande ämne.

Wasabiextrakt

Wasabiextraktet ger hudvårdsprodukterna antiinflammatoriska och antimikrobiella egenskaper.

Yakima-pepparmyntsolja

Pepparmyntsolja utvinns ur naturlig Mentha piperita och är ett antibakteriellt och antiviralt ämne med brett spektrum. Stärkande, renande, uppfriskande och klådstillande.

Ylang-ylang-olja (Cananga odorata)

Det latinska namnet på ylang-ylang är Cananga odorata. Ylang-ylang-trädet är tropiskt och den eteriska oljan utvinns ur de gula blommorna genom ångdestillering. Den eteriska oljan har flera aromaterapeutiska och terapeutiska egenskaper.

Växtämnen

Naturlig olja eller doftämne

Produktnamn

Växtingredienser

Naturlig ylang-ylang

Purify hudtyp 1 och 2

Extrakt av kvillajabark, algextrakt, extrakt av Camellia sinensis-blad (te), rädisa

Naturlig Yakima-pepparmyntsolja

Purify hudtyp 3

Extrakt av kvillajabark, algextrakt, extrakt av pepparmynta, rädisa

Rosmarinolja, tea tree-olja

Purify hudtyp 4 och 5

Extrakt av kvillajabark, algextrakt, rosmarin, honung, rädisa

Bulgarisk lavendelolja

Purify hudtyp 6

Algextrakt, solrosolja (Helianthus annuus), olivolja, rädisa

Naturlig ylang-ylang

Defend hudtyp 1 och 2

Algextrakt, karragentångextrakt (Chondrus crispus), solrosolja (Helianthus annuus), aprikoskärnolja (Prunus armeniaca), olivolja, rädisa, extrakt av sojabönor, fänkålsextrakt

Naturlig Yakima-pepparmyntsolja

Defend hudtyp 3

Algextrakt, karragentångextrakt (Chondrus crispus), solrosolja (Helianthus annuus), aprikoskärnolja (Prunus armeniaca), olivolja, rädisa, extrakt av sojabönor, fänkålsextrakt

Rosmarinolja, tea tree-olja

Defend hudtyp 4 och 5

Algextrakt, karragentångextrakt (Chondrus crispus), solrosolja (Helianthus annuus), aprikoskärnolja (Prunus armeniaca), olivolja, rädisa, extrakt av sojabönor, fänkålsextrakt

Bulgarisk lavendelolja

Defend hudtyp 6

Algextrakt, karragentångextrakt (Chondrus crispus), solrosolja (Helianthus annuus), aprikoskärnolja (Prunus armeniaca), olivolja, rädisa, extrakt av sojabönor, fänkålsextrakt