Previse hudtyp

Previse 1 & 2 family
Hudtyp 1 och 2 har liknande egenskaper, däribland låga nivåer av melanin och blir lätt röda/brända i solen och sällan bruna. Våra recept för dessa hudtyper innehåller en väl avvägd blandning av extrakt av grönt te (Camellia sinensis), alger och solrosolja vilka skonsamt avlägsnar orenheter från huden, minskar inflammation och hudrodnad och återfuktar huden för att förbättra dess motståndskraft. Vi har också tillsatt extrakt av fänkålsfrö (Foeniculum vulgare) som hjälper till att minska förekomsten av UV-erytem.

I den här serien har vi använt små koncentrationer av eteriska oljor från ylang-ylang, ett tropiskt träd vars gula blommor avger en mild doft.

Alla Previse recept är skräddarsydda och anpassade för att ge en välmående och hälsosam hud. Hyaluronsyra tillsätts i varierande mängd för att förbättra cellernas sammanhållning och hudens barriärfunktion samtidigt som fuktnivån bibehålls genom en ”vattenreservsfunktion” i huden. Ett extrakt av sojabönor tillsätts för att hjälpa till att återställa hudens elasticitet, öka kollagendensiteten och förbättra kollagensyntesen över tid. Vi tillför även vitamin B5 (pantenol) och resveratrol, en kraftfull antioxidant för att avlägsna fria radikaler och skydda hudens yta från att oxidera.

Se produkter för hudtyp 1 och 2 i webshop.

Previse 3 family
Hudtyp 3 har måttliga nivåer av naturligt förekommande melanin och kan tåla mer UV-strålning än personer med hudtyp 1 eller 2. Vi har kompletterat detta recept med en dos av rödalgen karragentång (Chondrus crispus) som återfuktar och svalkar huden. Denna algen växer i överflöd längs de klippiga delarna av Atlantkusten i Europa och Nordamerika.

Produktserien innehåller även en extra dos av tusensköna (Bellis perennis). Detta extrakt är mycket effektivt för att på ett naturligt sätt bleka pigmentförändringar i ansiktet. Extrakt av fänkålsfrö (Foeniculum vulgare) är tillsatt för att minska hudrodnad och lite extra Yakima-pepparmynta är tillsatt i Purify och Defend som ett naturligt antimikrobiellt medel med svalkande egenskaper.

Alla Previse recept är skräddarsydda och anpassade för att ge en välmående och hälsosam hud. Hyaluronsyra tillsätts i varierande mängd för att förbättra cellernas sammanhållning och hudens barriärfunktion samtidigt som fuktnivån bibehålls genom en ”vattenreservsfunktion” i huden. Ett extrakt av sojabönor tillsätts för att hjälpa till att återställa hudens elasticitet, öka kollagendensiteten och förbättra kollagensyntesen. Vi tillför även vitamin B5 (pantenol) och resveratrol, en antioxidant för att avlägsna fria radikaler och skydda hudens yta från att oxidera.

Se produkter för hudtyp 3 i webshop.

Previse 4 & 5 family
Hudtyp 4 och 5 har högre halter av naturligt förekommande mängd pigment (melanin) och bränner sig sällan i solen (tex asiater och medelhavsbefolkning). Dessa personer har ofta en kombination av fet och torr hud. Vi har i detta recept tilllsatt sackaridisomerat som tillsammans med hyaluronsyran binder fukt och lindrar irritation. Tillsatsen av rosmarin, wasabi, honung och teatree olja fungerar samtliga som antioxidanter och antiinflammatoriskt verkande ämnen. Rosmarin ger denna produktserien dess doft.

Alla Previse recept är skräddarsydda och anpassade för att ge en välmående och hälsosam hud. Hyaluronsyra tillsätts i varierande mängd för att förbättra cellernas sammanhållning och hudens barriärfunktion samtidigt som fuktnivån bibehålls genom en ”vattenreservsfunktion” i huden. Ett extrakt av sojabönor tillsätts för att hjälpa till att återställa hudens elasticitet, öka kollagendensiteten och förbättra kollagensyntesen över tid.

Vi tillför även vitamin B5 (pantenol) och resveratrol, en kraftfull antioxidant för att avlägsna fria radikaler och skydda hudens yta från att oxidera och förebygga solskador. I samtliga produkter använder vi fermenterad rädisrot som konserveringsmedel.

Se produkter för hudtyp 4 och 5 i webshop.

Previse 6 family
Hudtyp 6 har den högsta mängden pigment (melanin) i huden och är de som tål solen allra bäst (personer med brun/svart hud, mörka ögon och hår och kan ha tendens till fet hud och att utveckla ärrbildning, kelloider). I detta recept har vi den högsta mängden vitamin B (pantenol) – ett mjukgörande ämne som tränger ner på djupet i huden och har sårläkande egenskaper.

Denna produktserie har den högsta koncentrationen av cetearylolivat/sorbitanolivat som utvinns ur oliver, och aprikoskärnolja (Prunus armeniaca) som gör huden ordentligt återfuktad. Aprikoskärnoljan tas snabbt upp av huden och kladdar inte. Den är naturligt rik på fleromättade fettsyror, dämpar inflammationer. Dessa produkter lämpar sig även utmärkt till den åldrande huden. Bulgarisk lavendel ger produkterna dess doft. 

Alla Previse recept är skräddarsydda och anpassade för att ge en välmående och hälsosam hud. Hyaluronsyra tillsätts i varierande mängd för att förbättra cellernas sammanhållning och hudens barriärfunktion samtidigt som fuktnivån bibehålls genom en ”vattenreservsfunktion” i huden. Ett extrakt av sojabönor tillsätts för att hjälpa till att återställa hudens elasticitet, öka kollagendensiteten och förbättra kollagensyntesen över tid. Vi tillför även vitamin B5 (pantenol) och resveratrol, en kraftfull antioxidant för att avlägsna fria radikaler och skydda hudens celler från att oxidera och förebygga solskador. I samtliga produkter använder vi fermenterad rädisrot som konserveringsmedel.

Se produkter för hudtyp 6 i webshop.